Blog

Recept: Zvěřinový burger

Recept: Zvěřinový burger

Suroviny

  • 500 g
  • kančí plec nebo namíchané maso z kýty a boku mletá
  • sůl a pepř
  • brusinky hrst
  • sušené, propláchnuté a nasekané nahrubo
  • citronová kůra 1 ČL
  • worchestrová omáčka 2 PL
  • nebo podle chuti
  • jarní cibulka 2 hrsti
  • nasekaná
  • 4 PL
  • BBQ omáčka
  • hamburgerová bulka 4 ks
  • olivový olej 2 PL
  • jablko 2 ks
  • nakrájená na plátky těsně před podáváním
  • sýr s modrou plísní 150 g
  • salát hrst

Postup přípravy

  1. Mleté maso vložte do mísy, osolte ho, opepřete, přidejte nasekané brusinky, citronovou kůru, worcester, hrst jarní cibulky a zlehka promíchejte. Moc nemačkejte, aby maso zůstalo nadýchané.
  2. Vytvořte 4 karbanátky asi 1 cm silné (měly by mít o něco větší obvod než housky, během tepelné úpravy zmenší svou velikost). Připravené karbanátky odložte na 30 minut do chladničky odpočinout.
  3. Troubu předehřejte na 120 °C. V misce promíchejte BBQ omáčku s druhou hrstí jarní cibulky. Prořízněte housky, rozložte je na plech a v troubě rozpékejte 8–10 minut.
  4. Mezitím v pánvi rozpalte na středním plameni 2 lžíce oleje a opékejte na něm burgery 4 minuty po každé straně.
  5. Spodní díl housek potřete BBQ omáčkou s cibulkou, přidejte pár plátků jablka, potom položte maso, na něj plátek sýra s modrou plísní a navrch rozložte salátové lístky. Přiklopte horní půlkou housky a ihned podávejte.
Nenechte si ujít žádnou příležitost
Adresa
Petrovická 283, CZ-344 01 Domažlice
Telefon
+420 771 140 360
Správa myslivosti

Udržitelné a etické hospodaření s přírodním bohatstvím prostřednictvím lovu

Správa myslivosti © 2022 – 2024
)