CZ
Česky
English
Deutsch
Úvod
O nás
Lov
Revír
Galerie
Zvěřina
Členství
Jít na lov
Blog
ČSM
Blog
Recept: Zajíc načerno
Suroviny
zajíc 4 ks
zaječí stehna
sůl mořská
hrubá
pepř
čerstvě drcený
tymián 2 snítky
rozmarýn 2 snítky
+ na ozdobu
kořenová zelenina 200 g
mrkev, celer a řapíkatý celer
máslo 50 g
přepuštěné
cibule 40 g
nasekaná
víno červené 300 ml
švestková povidla 100 g
vývar kuřecí 1 l
silný
perník 30 g
strouhaný
máslo 30 g
Postup přípravy
Zaječí stehna osolte a opepřete, dejte je do mísy, přidejte k nim čerstvý tymián a rozmarýn a nechte je zakryté přes noc odležet.
V hlubším kastrolu rozpusťte máslo, stehna na něm opečte a dejte stranou.
Na výpeku osmahněte nadrobno nakrájenou mrkev, celer a řapíkatý celer. Když zelenina změkne, přidejte cibuli a orestujte vše dozlatova.
Zeleninový základ zalijte vínem a nechte ho vyvařit.
Přidejte povidla, vše zalijte kuřecím vývarem a promíchejte.
Vraťte do hrnce zaječí stehna a pomalu je duste do změknutí; nejlépe jim bude pod pokličkou v troubě zapnuté na 150 °C.
Měkká stehna vyjměte a omáčku rozmixujte a propasírujte.
Nakonec ji zahusťte nastrouhaným perníkem a zamixujte studené máslo.
Další témata
Poznávací znaky divočáků
16. června 2023
Jak monitorovat zvěř?
15. června 2023
Recept: Dančí guláš
14. června 2023
Recept: Zajíc načerno
23. ledna 2023
Recept: Bažant na divoko
23. ledna 2023
Recept: Zvěřinová paštika
23. ledna 2023
Recept: Zvěřinový burger
23. ledna 2023
Recept: Divočák se šípkovou
18. ledna 2023
Přikrmování zvěře
14. ledna 2023
Nenechte si ujít žádnou příležitost
Váš e-mail
Odběr
novinek
Adresa
Petrovická 283, CZ-344 01 Domažlice
E-mail
[email protected]
Telefon
+420 771 140 360
Udržitelné a etické hospodaření s přírodním bohatstvím prostřednictvím lovu
O nás
Lov
Revír
Členství
Galerie
Zvěřina
Články
Etický kodex
Časté dotazy
Kontakty
Správa myslivosti © 2022 – 2024
)
Jaký lovecký sen si chcete splnit?
Vaše jméno
Váš e-mail
Telefonní číslo
Vaše zpráva
Odeslat zprávu