Blog

Recept: Zajíc načerno

Recept: Zajíc načerno

Suroviny

  • zajíc 4 ks
  • zaječí stehna
  • sůl mořská
  • hrubá
  • pepř
  • čerstvě drcený
  • tymián 2 snítky
  • rozmarýn 2 snítky
  • + na ozdobu
  • kořenová zelenina 200 g
  • mrkev, celer a řapíkatý celer
  • máslo 50 g
  • přepuštěné
  • cibule 40 g
  • nasekaná
  • víno červené 300 ml
  • švestková povidla 100 g
  • vývar kuřecí 1 l
  • silný
  • perník 30 g
  • strouhaný
  • máslo 30 g

Postup přípravy

  1. Zaječí stehna osolte a opepřete, dejte je do mísy, přidejte k nim čerstvý tymián a rozmarýn a nechte je zakryté přes noc odležet.
  2. V hlubším kastrolu rozpusťte máslo, stehna na něm opečte a dejte stranou.
  3. Na výpeku osmahněte nadrobno nakrájenou mrkev, celer a řapíkatý celer. Když zelenina změkne, přidejte cibuli a orestujte vše dozlatova.
  4. Zeleninový základ zalijte vínem a nechte ho vyvařit.
  5. Přidejte povidla, vše zalijte kuřecím vývarem a promíchejte.
  6. Vraťte do hrnce zaječí stehna a pomalu je duste do změknutí; nejlépe jim bude pod pokličkou v troubě zapnuté na 150 °C.
  7. Měkká stehna vyjměte a omáčku rozmixujte a propasírujte.
  8. Nakonec ji zahusťte nastrouhaným perníkem a zamixujte studené máslo.

Nenechte si ujít žádnou příležitost
Adresa
Petrovická 283, CZ-344 01 Domažlice
Telefon
+420 771 140 360
Správa myslivosti

Udržitelné a etické hospodaření s přírodním bohatstvím prostřednictvím lovu

Správa myslivosti © 2022 – 2024
)