Blog

Recept: Divočák se šípkovou

Recept: Divočák se šípkovou

Suroviny

  • Menší porce  1  Větší porce
  • 600 g kančí plece nebo kýty
  • 100 g slaniny
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/2 středního celeru
  • cibule
  • 200 ml červeného suchého vína
  • 150 ml velmi silného šípkového čaje
  • celý pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • jalovec
  • špetka tymiánu
  • šípkový džem
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • vývar nebo voda
  • sůl

Postup přípravy

  1. Kančí prošpikujeme, osolíme, opečeme v pekáčku na zbytku slaniny a na oleji s máslem.
  2. Maso odložíme stranou a na tuku opečeme nakrájenou zeleninu a koření.
  3. Vrátíme maso, podlijeme vínem a čajem, přidáme 1 lžíci šípkového džemu, přikryjeme a pečeme v troubě doměkka.
  4. Během pečení, je-li potřeba, podléváme vývarem nebo vodou.
  5. Maso vyndáme, do omáčky přidáme další lžíci /nebo víc - podle chuti / džemu, dochutíme a propasírujme nebo rozmixujeme.

Poznámka

Většinou je třeba zvěřinu předem naložit.

Nenechte si ujít žádnou příležitost
Adresa
Petrovická 283, CZ-344 01 Domažlice
Telefon
+420 771 140 360
Správa myslivosti

Udržitelné a etické hospodaření s přírodním bohatstvím prostřednictvím lovu

Správa myslivosti © 2022 – 2024
)