Blog

Recept: Bažant na divoko

Recept: Bažant na divoko

Suroviny

  1. 1 bažant
  2. 2 mrkve
  3. 1/2 celeru
  4. 8 kuliček pepře
  5. 6 kuliček nového koření
  6. 2 bobkové listy
  7. 1-2 kuličky jalovce - nemusí být
  8. 30 dkg špeku
  9. sůl
  10. (červené víno)

Postup přípravy

Nakrájíme na kostičky mrkev, celer a 1/3 špeku, špek rozpustíme na pánvi, na něm dozlatova opečeme zeleninu s kořením. Pečlivě oškubaného a vykuchaného bažanta zbavíme přebytečného tuku a opláchneme v octové vodě. Osolíme, prsa a stehýnka prošpikujeme. Větší částí zeleniny naplníme bažanta. Do pekačku dáme trochu špeku na kostičky, na něj položíme bažanta prsama dolů. Okolo nasypeme zbylou zeleninu, poklademe proužky špeku. Pečeme asi 1,5 hod, v polovině pečení obrátíme bažanta a poklademe druhou stranu opět špekem. Během pečení dle potřeby podléváme vodou nebo červeným vínem. Šťávu můžeme před podáváním dolít vodou a zahustit moukou. Nejlépe se připravuje v " římském hrnci ", pak jej rovnou dáme prsama nahoru a neobracíme.

Nenechte si ujít žádnou příležitost
Adresa
Petrovická 283, CZ-344 01 Domažlice
Telefon
+420 771 140 360
Správa myslivosti

Udržitelné a etické hospodaření s přírodním bohatstvím prostřednictvím lovu

Správa myslivosti © 2022 – 2024
)