Blog

Recept: Dančí guláš

Recept: Dančí guláš

Suroviny

  • 750 g dančího masa
  • 100 g špeku
  • 100 ml červeného vína
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sádla
  • mletý pepř
  • sůl
  • drcený kmín
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžíce protlaku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 4 kuličky jalovce
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce brusinkové zavařeniny
  • 1 l vody (dle potřeby)
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. V kastrole rozpustíme nakrájený špek a přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme do tmava, ale pozor-nespálit.
  2. Dále přidáme nasekaný česnek, sádlo, nakrájené maso a zpudka opečeme. Pak přidáme papriku a ostatní koření a chvilku restujeme za stálého míchání, ale pozor, aby se paprika nepřichytila a nezhořkla.
  3. Přidáme protlak a podlijeme vínem. Vaříme bez pokličky, aby se odpařil alkohol. Pak podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a vaříme doměkka.
  4. Přidáme zavařeninu a zalijeme moukou rozkvedlanou v trošce vody. Na mírném ohni provaříme.
  5. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

Nenechte si ujít žádnou příležitost
Adresa
Petrovická 283, CZ-344 01 Domažlice
Telefon
+420 771 140 360
Správa myslivosti

Udržitelné a etické hospodaření s přírodním bohatstvím prostřednictvím lovu

Správa myslivosti © 2022 – 2024
)