Blog

Recept: Zvěřinová paštika

Recept: Zvěřinová paštika

Suroviny

  • cca 500 g zvěřinového masa (třeba srnčí kostky na guláš)
  • cca 300 g tučnějšího vepřového bůčku
  • 200 ml portského vína
  • 1 bobkový list
  • 6 kuliček jalovce
  • 6 kuliček černého pepře
  • špetku muškátového oříšku
  • 2–3 snítky tymiánu
  • sůl a pepř
  • cca 150 g přepuštěného másla
  • bochníček s kmínem k podávání

Postup přípravy

  1. Máte-li bůček s kostí, maso co nejlépe okrojte a nakrájejte na kousky cca 3 × 3 cm, zvěřinu rovněž.
  2. Dejte do menšího pekáčku a přidejte i kosti. Podlijte vínem, osolte a opepřete – nebojte se dát o trochu víc soli, domácí zvěřinová paštika to v pohodě snese.
  3. Přidejte koření svázané v kousku gázy nebo sítku na koření. Přiklopte dobrou poklicí, dejte do trouby a pomalu duste při cca 160 stupních 2–3 hodiny, až je maso opravdu velmi měkké. Nechte zchladnout (kostičky jsou bonus pro kuchaře) a vylovte koření.
  4. Maso i se šťávou rozmixujte do struktury, která se vám líbí, musíte ale použít kuchyňský robot, tyčový mixér tuhle práci nezvládne.
  5. Zvěřinovou paštiku upěchujte do čistých a suchých skleniček a povrch zalijte cca 1 cm silnou vrstvou přepuštěného másla.
  6. Podávejte na krajících bochníčku s kmínem, zdobenou zelenou natí nebo rukolou. Chutnat vám bude třeba i s cibulí a kyselými okurkami, případně s trochou hořčice.
Nenechte si ujít žádnou příležitost
Adresa
Petrovická 283, CZ-344 01 Domažlice
Telefon
+420 771 140 360
Správa myslivosti

Udržitelné a etické hospodaření s přírodním bohatstvím prostřednictvím lovu

Správa myslivosti © 2022 – 2024
)